Fluitje van een cent!

Een herkenbaar melodietje voor De Boekhoudcoach.

De uitdaging...

In een wereld waarin we visueel steeds meer prikkels ontvangen kan een herkenbare sound zorgen dat je toch snel op valt. Niet gek dus dat ‘audio-branding’ tegenwoordig in opkomst is. Het razendsnel groeiende bedrijf De Boekhoudcoach (een boekhouder met abonnementsmodel die je via Whatsapp je vragen kunt stellen) zocht naar een manier om zichzelf in audio te onderscheiden. Een bekend deuntje, zoals dat van Unox, Hema en Coolblue. (sorry als je één daarvan nu in je hoofd hebt). Eén herkenbare sound te gebruiken in bedrijfsvideo’s en als notificiatie-geluid van de gloednieuwe app… En dus appte eigenaar David Mediamattie…

De oplossing...

De Boekhoudcoach had maar twee echte eisen:

1. Het deuntje moet ‘fluitbaar’ zijn.
2. Het deuntje moet blijven hangen.

Succes!

Twee uitdagende criteria, maar door samen te werken met audio-branding expert Joël werd in een mum van tijd een eerste versie gemaakt. Deze kwam al aardig in de buurt van de sound die De Boekhoudcoach voor ogen had. Nadat de feedback was toegepast en de toonsoort iets omhoog werd gebracht hadden we het eureka-moment te pakken. Het fluitje van De Boekhoudcoach was geboren!

Het resultaat

De Boekhoudcoach bewijst dat audio-branding echt niet alleen iets voor de grote jongens is. Inmiddels lopen al honderden mensen met dat ene herkenbare melodietje in hun hoofd en dat helpt mee om top of mind te worden bij je doelgroep. De positieve associatie en het gemak van De Boekhoudcoach is naadloos terug te vinden in het melodietje, wat niet voor niets op een hoge toon eindigt om positiviteit aan te geven. Met dit tijdloze deuntje kan De Boekhoudcoach jaren vooruit, om nog maar te zwijgen over remixes, langere versies en gezongen jingles die vanaf deze basis makkelijk ontwikkeld kunnen worden. De Boekhoudcoach zet hiermee een trend neer voor kleinere bedrijven om tóch ook echt met audio-branding aan de slag te gaan.

Plan de c(h)ampagne

Nadat we kennis hebben gemaakt doorlopen we deze 4 stappen voordat de champagne open kan…

Visualiseren

We stellen vast wat we willen bereiken met wat we gaan maken.

Brainstormen

We gooien zoveel mogelijk krankzinnige ideeën op. Niets is fout.

Samenvoegen

We evalueren alle ideeën en combineren die resultaten tot 1 gouden eindconcept.

Evalueren

We kijken achteraf samen naar welke impact het concept heeft gemaakt.

Zullen we een drankje doen?

Kies hieronder jouw favoriet!

Koffie

Thee

Fris

Biertje

Of stuur een mailtje naar verrasme@mediamattie.nl

Specialiteiten

Info

Copyright © 2023 Mediamattie

Kop koffie doen?

Kop thee doen?

Frisje doen?

Biertje doen?