Whatsapp bedank-tegel

Hoe je 'buyers-remorse' met humor op kunt lossen.

De uitdaging...

 

Geld uitgeven doet altijd pijn. Dat is zelfs wetenschappelijk vastegesteld. Direct na een uitgave begint de zogenaamde ‘buyers-remorse’, dat is een psychologisch reactie waardoor een gevoel van spijt op komt direct na je uitgave. Dit kan leiden tot een onmiddelijk gevoel van wantrouwen naar de partij waar je het geld hebt uitgegeven. Hoe zorg je er dan toch voor dat mensen nadat ze een aanbetaling hebben gedaan een glimlach op hun gezicht krijgen? Met die vraag benaderde Park Tegelwerken en Badkamers Mediamattie. We bedachten een kleine, maar persoonlijke manier om de klant direct gerust te stellen. Gewoon via Whatsapp…

De oplossing...

De oplossing was even simpel als geniaal… een Whatsapp-sticker! Dat is een kleine afbeelding die je kunt versturen via een appje. Te vergelijken met een emoji, maar dan een stuk groter. 

De WhatsApp-sticker voor Park Tegelwerken & Badkamer is heeft letterlijk de vorm van een tegel in de stijl van het merk. Het toont hun logo en een pakkende zin met woordgrap, waardoor klanten zich gewaardeerd voelen en een glimlach op hun gezicht krijgen wanneer ze de sticker zien.

Het resultaat

Gregory van Park Tegelwerken is nog altijd heel tevreden met de Whatsapp-sticker en gebruikt deze volop wanneer een klant een aanbetaling heeft gedaan. Hij krijgt er leuke reacties op. Een relatief klein project, maar stiekem heel erg leuk om over na te denken!

Plan de c(h)ampagne

Nadat we kennis hebben gemaakt doorlopen we deze 4 stappen voordat de champagne open kan…

Visualiseren

We stellen vast wat we willen bereiken met wat we gaan maken.

Brainstormen

We gooien zoveel mogelijk krankzinnige ideeën op. Niets is fout.

Samenvoegen

We evalueren alle ideeën en combineren die resultaten tot 1 gouden eindconcept.

Evalueren

We kijken achteraf samen naar welke impact het concept heeft gemaakt.

Zullen we een drankje doen?

Kies hieronder jouw favoriet!

Koffie

Thee

Fris

Biertje

Of stuur een mailtje naar verrasme@mediamattie.nl

Specialiteiten

Info

Copyright © 2023 Mediamattie

Kop koffie doen?

Kop thee doen?

Frisje doen?

Biertje doen?